Náklady na úpravy sítí ČEZ Distribuce se letos vyšplhají na 19,2 mld. korun - Holingerová, Soňa
Spoločnosť ČEZ Distribuce v roku 2025 vynaloží 19,2 miliardy korún na úpravy svojej distribučnej sústavy. Prostriedky sú najmä do pripojenia zákazníckych požiadaviek v oblasti obnoviteľných zdrojov a po novom aj zariadenia na ukladanie elektrickej energie. Ďalšie výdavky si vyžadujú investície do digitalizácie, hlavne pre inteligentné meranie a IT riešenie.