Značka zaměstnavatele jako významný nástroj náboru nových pracovníků ve zvolené organizaci - Rotenbornová, Jana
Koncept employer brandingu sa v posledných rokoch stal jedným z kľúčových nástrojov riadenia ľudských zdrojov a strategického rozvoja organizácií. V spoločnosti Škoda ICT s. r. o., ktorá pôsobí v oblasti informačných technológií, odvetví charakterizovanom intenzívnou konkurenciou o potenciálnych zamestnancov, bola vykonaná výskumná štúdia. Výskum bol vykonaný z pohľadu študentov Fakulty elektrotechniky Západočeskej univerzity. Pomocou viacrozmernej regresnej analýzy výsledky odhaľujú výhody a komunikačné kanály, ktoré ovplyvňujú atraktivitu spoločnosti. Štúdia poskytuje prehľad o tom, ktoré komunikačné kanály a výhody sú dôležité pre potenciálnych zamestnancov v danej oblasti. Zároveň rozširuje pohľad na employer branding a môže byť obzvlášť užitočná pre spoločnosti zameriavajúce sa na študentov fakúlt elektrotechniky.