Zmeny determinantov úspešnosti crowdfundingových projektov - Štofa, Tomáš
Práca skúma vývoj determinantov úspechu crowdfundingu v priebehu času v Českej a Slovenskej republike. Na základe údajov z 2 578 crowdfundingových kampaní spustených v rokoch 2013 až 2024 štúdia aplikuje logistickú regresiu v štyroch odlišných obdobiach na identifikáciu meniacich sa prediktorov výsledkov projektov. Výsledky odhaľujú postupný pokles predikčnej sily prvkov kampane, ako je multimediálny obsah a časté aktualizácie, ktoré sa stali štandardom naprieč platformami. Naopak, faktory súvisiace so sociálnym kapitálom, angažovanosťou a interakciou s komunitou nadobudli na význame, čo ukazuje, že ekosystém crowdfundingu dozrel.