Právna úprava pre zastupovanie pred regionálnym úradom verejného zdravotníctva a jej uplatnenie v praxi - Hrtánek, Ladislav
V správnom konaní pred regionálnym úradom verejného zdravotníctva môžu vzniknúť prípady, keď účastník správneho konania nemôže vystupovať samostatne. V takomto prípade ho môže zastupovať na príklad zákonný zástupca alebo opatrovník. Jednotliví zástupcovia však musia byť spôsobilí svoje právo zastupovať riadne preukázať. Právna úprava ustanovuje aj prípady, keď ustanoví zástupcu účastníkovi správneho konania regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodnutím. Rozhodnutie však musí obsahovať jednotlivé obligatórne obsahové súčasti.