Identification of Key Performance Indicators of Construction Companies Based on Guided Interviews - Sobotková, Nikola
Predchádzajúci výskum zistil, že Česká republika je z hľadiska výkonnosti v stavebníctve výrazne pod priemerom eurozóny. Na zlepšenie situácie je potrebné najprv sa oboznámiť so štýlom merania výkonnosti v samotných stavebných firmách. Cieľom výskumu bolo preto zistiť stav ukazovateľov výkonnosti, ktoré sa v súčasnosti používajú vo vybraných stavebných firmách, a identifikovať možné medzery v meraní výkonnosti firiem alebo navrhnúť vhodnejší prístup k meraniu výkonnosti pre dané firmy, ktorý by pomohol zlepšiť ich výslednú výkonnosť. Toto terénne zisťovanie sa uskutočnilo prostredníctvom riadených rozhovorov na základe vyvinutého dotazníka v dvadsiatich vybraných stavebných firmách. Predstavuje sa mapovanie situácie jednotlivých veľkostných kategórií stavebných spoločností v zmysle počiatočnej identifikácie situácie, respektíve predvýskumu.