Zemný plyn ostáva základným spôsobom vykurovania slovenských domácností, jeho spotreba sa v ostatnej vykurovacej sezóne zvýšila - Kvasňovský, Richard
plynulú zimnú vykurovaciu sezónu na Slovensku definovali dva hlavné vplyvy, spotreba plynu medziročne narástla o viac ako 11 % a od januára sa zastavil tok plynu cez ukrajinskú trasu.