Plynová mobilita predstavuje nákladovo efektívnu dekarbonizáciu verejnej dopravy na Slovensku - Jurkovič, Peter
Plynová mobilita predstavuje nákladovo efektívnu dekarbonizáciu verejnej dopravy v Slovenskej republike. Záujem o využívanie CNG autobusov v mestskej aj prímestskej hromadnej doprave rastie. Jeho výhodou je aj zabezpečené a pomerne rýchle financovanie z európskych zdrojov. Na konferencii Slovenského plynárenského a naftového zväzu „Plynová mobilita vo verejnej autobusovej doprave“ sa na tom zhodli odborníci z plynárenského sektora, ministerstva dopravy, ako aj zástupcovia miest a obcí či dopravcov.