Concept of Agricultural Ownership - Czerwińska-Koral, Katarzyna
Poľnohospodársky podnik je špeciálnym predmetom majetkového práva. Autorka objasňuje koncept poľnohospodárskeho vlastníctva. Tento koncept umožňuje nielen širší prístup k téme vlastníctva (a iných vlastníckych práv), ale umožňuje aj započítanie špeciálneho predmetu vlastníctva, akým je poľnohospodársky podnik. Dôležité je, že poskytuje osobitnú ochranu poľnohospodárskeho podniku ako predmetu vlastníctva. Tento koncept tiež odôvodňuje uloženie viacerých povinností zákonodarcom vlastníkovi poľnohospodárskeho podniku (poľnohospodárskemu výrobcovi) vzhľadom na neustále sa meniace spoločenské potreby a ubúdajúce zdroje.