Influence of Entrepreneurial Competencies and Innovation on the Success of Hospitality SMEs in Ho Chi Minh City, Vietnam – the Mediating Role of Competitiveness - Doan, Hung Dang Phi
V súčasnosti malé a stredné podniky (MSP) významne prispievajú k ekonomike každej krajiny a ich úspech aj konkurencieschopnosť v prevádzke patria medzi kritériá, ktoré priťahujú veľkú pozornosť. Pri skúmaní vplyvu inovácií a podnikateľských kompetencií na úspech MSP v odvetví pohostinstva v Hočiminovom Meste vo Vietname sprostredkujúcu úlohu zohráva faktor konkurencieschopnosti. Výsledky výskumu naznačili, že inovácie a podnikateľské kompetencie spolu majú nepriamy sprostredkujúci vplyv na úspech malých a stredných podnikov v sektore pohostinstva v Hočiminovom Meste, pričom faktor konkurencieschopnosti pôsobí ako sprostredkujúca premenná.