Developing an Integrated Enterprise Management Technology Based on a Meta-Management and Risk-Oriented Approach - Guo, Xiaoqing
V dnešnom dynamickom globálnom podnikateľskom prostredí je úspešné riadenie podnikov kľúčové pre ich udržateľnosť, rast a predovšetkým pre ich konkurencieschopnosť. Vyzýva k zvyšovaniu konkurencieschopnosti podnikov prostredníctvom vývoja a hodnotenia integrovanej technológie riadenia podniku. Hlavným cieľom štúdie je vytvoriť súdržný systém zlúčením špecializovaných technológií riadenia prostredníctvom princípov meta-manažmentu a prístupu orientovaného na riziko, čím sa zosúladia organizačné aktivity so záujmami zainteresovaných strán a cieľmi udržateľného rozvoja. Metodologický výskum využíva komplexný prístup, analyzuje trendy v oblasti certifikácie ISO a údaje z prieskumu 115 čínskych podnikov, pričom 32 odpovedí poskytli manažéri na vyššej a strednej úrovni. Výsledky zdôrazňujú kľúčovú úlohu integrovaných manažérskych technológií pri zvyšovaní organizačnej efektívnosti a udržateľnosti. Kľúčové zistenia naznačujú, že 80 % opýtaných podnikov potrebuje technológie riadenia kvality a 68 % vidí vysoký význam v riadení rizík, riadení znalostí a spoločenskej zodpovednosti podnikov. Štúdia potvrdzuje model, ktorý zlepšuje stratégie riadenia rizík a zvyšuje organizačnú výkonnosť. V konečnom dôsledku tento výskum poskytuje procedurálny rámec pre implementáciu integrovanej technológie, ktorá priamo prispieva k posilneniu konkurenčného postavenia podniku na trhu.