Obchodné vzťahy v účtovných prípadoch - Cígerová, Nadežda
Článok sa zaoberá účtovnými postupmi z pohľadu podvojného účtovníctva v modelových príkladoch. Účtovanie zásob s vplyvom na daňové predpisy. Tržby z podnikania z pohľadu DPH a členenie výnosov podľa účtovných predpisov. Tovar z účtovného a DPH pohľadu. Dodanie tovaru do Európskej únie. Účtovanie a daňové posúdenie služieb. Barterový obchod. Odpočítanie DPH z áut kategórie M1 od roku 2026 – väzba na účtovníctvo a daň z príjmov. Zmeny v zákone o evidencii tržieb.