Zmeny oznamovacích povinností zamestnávateľov do Sociálnej poisťovne pre rok 2026 a niektoré zmeny zákona o sociálnom poistení - Kubanková, Viera
Zamestnávateľ má v zmysle zákona o sociálnom poistení voči Sociálnej poisťovni viacero oznamovacích povinností. Článok uvádza niektoré z nich. Niektoré z povinností zamestnávateľa sa novelizáciou zákona o sociálnom poistení menia, resp. sa od 1. 1. 2026, príp. od 1. 4. 2026 zavádzajú aj nové oznamovacie povinnosti zamestnávateľa, príp. sa niektoré povinnosti rušia. Článok uvádza aj to, o ktoré z týchto povinností ide.