Addressing the Educational Needs of Non-European Refugee Children in Czechia: Social Work Interventions - Shafqat, Amna
Táto empirická štúdia je prvou, ktorá poukazuje na kľúčovú, ale často prehliadanú úlohu sociálnych pracovníkov vo vzdelávaní detí utečencov z mimoeurópskych krajín ako sprostredkovateľov, ktorí preklenujú rôzne systémové medzery vo vzdelávaní utečencov. Štúdia poskytuje empirickú analýzu intervencií sociálnej práce zameraných na deti utečencov z mimoeurópskych krajín v Českej republike a zdôrazňuje potrebu posilnenia spolupráce medzi školami, tvorcami politík a odborníkmi s cieľom uľahčiť integráciu.