Institutional Investment in Rental Housing in the City of Social Housing - Kadi, Justin
Táto štúdia prispieva k pochopeniu významu inštitucionálnych investorov na trhoch s nájomným bývaním v mestách. Článok meria vlastníctvo inštitucionálnych investorov v európskom meste s jedným z najvyšších podielov sociálneho bývania vo Viedni. Predstavuje nový prístup k meraniu vlastníctva inštitucionálnych investorov, ktorý kombinuje údaje z katastra nehnuteľností s medzinárodnou databázou spoločností ORBIS a miestnym registrom bývania vo Viedni. To poskytuje jedinečné údaje o vlastníctve pre celý trh s bývaním na úrovni nehnuteľností.