Innovation Activity of Companies as aTool of Strategic Management - Šarlina, Alexander, 1995-
Preskúmanie vzťahu medzi inovačnou aktivitou a postupmi strategického riadenia. Výsledky ukazujú, že podniky so systematickým a proaktívnym prístupom k inováciám s výrazne väčšou pravdepodobnosťou implementujú formálne strategické plánovanie a zosúladia svoje inovačné úsilie s dlhodobými obchodnými cieľmi.