Inovatívne prístupy k formovaniu rozhodovacích kompetencií študentov: rozvoj kritického myslenia prostredníctvom elektromobility - Richnák, Patrik, 1988-
Skúmanie ako môže elektromobilita slúžiť ako edukačný nástroj na rozvoj kritického myslenia a posilnenie rozhodovacích schopností študentov ekonómie a manažmentu. Výskum bol realizovaný na vzorke 248 študentov zo všetkých ročníkov bakalárskeho (1. – 3. ročník) a inžinierskeho štúdia (1. – 2. ročník) Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Výsledky výskumu ukázali, že študenti čoraz viac vnímajú elektromobilitu ako komplexnú interdisciplinárnu výzvu. Za najefektívnejšie prístupy pri rozvoji kritického myslenia považujú analýzu prípadových štúdií, študenti vyšších ročníkov zároveň prejavili silnejšiu orientáciu na strategické rozhodovanie, vyššiu dôveru k vedeckým článkom a rastúcu mieru uznávania elektromobility ako relevantnej súčasti svojej budúcej profesie.