Poskytovanie dotácií z rozpočtu obce a vykonávanie finančnej kontroly v roku 2026 - Konečná Veverková, Ingrid
V príspevku uvedieme základné informácie o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce a upozorníme na zmenu pri výkone finančnej kontroly, ktorú obce vykonávajú, keď poskytujú dotácie zo svojho rozpočtu. Táto zmena bola vykonaná novelou zákona o finančnej kontrole a audite a je účinná od 1. januára 2026.