AI Innovation and the Labor Share in European Regions - Minniti, Antonio
Táto práca skúma, ako rozvoj umelej inteligencie (AI) ovplyvňuje rozdelenie príjmov medzi kapitál a prácu a ako tieto zmeny prispievajú k regionálnej nerovnosti príjmov. Na preskúmanie tejto problematiky analyzujeme údaje z európskych regiónov od roku 2000.