Kolízne normy v digitálnom veku: Výzvy pre slovenské medzinárodné právo súkromné - Lysina, Peter
Digitalizácia mení pohľad na právne vzťahy medzinárodného práva súkromného a odhaľuje limity tradičných kolíznych noriem. Medzinárodné právo súkromného čelí novým výzvam a je otázne, či zákon č. 97/1963 Zb. o medzinárodnom práve súkromnom a procesnom a nariadenia Rím I a Rím II zohľadňujú špecifiká digitálneho prostredia, kde chýba fyzická väzba a jasné subjekty. V tomto kontexte sa príspevok zameriava na identifikovanie výziev, ktorým v digitálnom veku čelí medzinárodné právo súkromné.