Cybersecurity Disclosure and Firm Performance: The Hidden Power of Boards in European Union Firms - Le Ngoc Thuy, Trang
Keďže Európska únia zrýchľuje digitálnu transformáciu a čelí čoraz komplexnejším kybernetickým rizikám, zverejňovanie informácií v oblasti kybernetickej bezpečnosti (CSD) sa stalo základnou požiadavkou v modernej správe a riadení spoločností. Rozhodnutie o zverejňovaní CSD však nie je ovplyvnené len právnymi požiadavkami, ale závisí aj od charakteristík vedenia a štruktúry predstavenstva podniku. Napriek rastúcej pozornosti venovanej tejto téme predchádzajúcim štúdiám do značnej miery chýbal integrovaný prístup. Analyzovanie vplyvu funkčného obdobia generálneho riaditeľa a charakteristík predstavenstva (rodová diverzita, nezávislosť) na úroveň zverejňovania informácií CSD a otestovanie sprostredkovateľskej úlohy CSD vo vzťahu k finančnej výkonnosti spoločnosti (ROA).