ČNB vstupuje do digitální ery. Bitcoin, stablecoiny a tokenizace jako pilotní projekt - Keramidas, Tomáš
Česká národná banka urobila krok, ktorý možno do istej miery považovať za milník. Prvýkrát v histórii nakúpila digitálne aktíva, a to v hodnote 1 milión USD. Portfólio zahrňuje bitcoin, USD-stablecoin a tokenizované depozitum. Pozor, nejde len o začiatok masívnych investícií do krypta. Portfólio je testovacie, mimo devízovej rezervy, s jasne vymedzeným cieľom: získať praktickú skúsenosť s technológiami, ktoré môžu počas niekoľkých rokov zásadne zmeniť štruktúru finančného systému.