Evropští regulátoři následují technologickou realitu - Sobková, Martina
Nie je tajomstvom, že český finančný trh je do značnej miery ovplyvnený európskou reguláciou, a práve preto bude rok 2026 zásadný z pohľadu aktivít kľúčových európskych orgánov dohľadu - EBA (Európsky orgán pre bankovníctvo), ESMA (Európsky orgán pre cenné papiere a trhy) a EIOPA (Európsky orgán pre poisťovníctvo a zamestnanecké penzijné poistenie). Tieto inštitúcie stanovili ambiciózne pracovné programy, ktoré budú formovať bankové, kapitálové i poisťovacie trhy v celej EÚ a ovplyvnia aj české finančné subjekty. Aké sú ich priority?