Závislá práca - Fedor, Peter
Prijatím zákona č. 261/2025 Z. z. dochádza k niektorým zmenám v oblasti pracovného práva v súvislosti s konsolidáciou verejných financií. Jednou z nich je aj zmena definície závislej práce podľa ust. § 1 Zákonníka práce,1) z ktorej sa vypúšťajú slová „v pracovnom čase určenom zamestnávateľom“. Po novom bude závislá práca definovaná iba štyrmi kritériami – ako práca vykonávaná vo vzťahu nadriadenosti zamestnávateľa a podriadenosti zamestnanca, osobne zamestnancom pre zamestnávateľa, podľa pokynov zamestnávateľa, v jeho mene.