Intrastat hlásenia v roku 2026 - Mintál, Ján
Intrastat predstavuje štatistický systém, prostredníctvom ktorého sa sledujú tovarové obchodné operácie medzi členskými štátmi Európskej únie. V podmienkach Slovenskej republiky to znamená štatistické zisťovanie o dovozoch a vývozoch tovarov uskutočnených medzi Slovenskou republikou a členskými štátmi na základe mesačných hlásení v štatistickom zisťovaní Intrastat-SK podľa prílohy č. 1 kódu 2103 vyhlášky Štatistického úradu SR č. 425/2023 Z. z., ktorou sa vydáva program štátnych štatistických zisťovaní na roky 2024 až 2026. Predmet vykazovania v Intrastat hláseniach.