The Impact of Infrastructure Development on the Economic Growth of the Countries in the Western Balkans and their EU Future - Jaćimović, Danijela
Investície do infraštruktúry by mohli silne ovplyvniť hospodársky rast v krajinách západného Balkánu a prispieť k zlepšeniu regionálnej spolupráce, zmierenia a k rýchlejšej integrácii do EÚ. Je však nevyhnutné, aby boli verejné investície do infraštruktúry riadne financované a riadené. Na meranie vplyvu ukazovateľov infraštruktúry na hospodársky rast bola použitá panelová regresná analýza pre obdobie 2000 – 2021 v šiestich krajinách západného Balkánu. Článok sa zaoberá dôležitou otázkou, ako zintenzívniť investície do infraštruktúry s cieľom dosiahnuť udržateľný rast na západnom Balkáne. Získané výsledky potvrdzujú skoršie zistenia o významnom vplyve energetickej, informaticko-komunikačnej a cestnej infraštruktúry na hospodársky rast na západnom Balkáne.