Príspevok na pomoc pri odkázanosti na pomoc inej FO - Trizuliak, Tibor
Zákon č. 406/2025 Z. z. o príspevku na pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby napĺňa úlohu na dostupnú a kvalitnú dlhodobú sociálno-zdravotnú starostlivosť. Ide o tretí reformný zákon v rámci vytvárania systému dlhodobej sociálno-zdravotnej starostlivosti, ktorý nadväzuje na reformu dohľadu nad sociálnou starostlivosťou, ktorej účelom bolo vytvoriť funkčný systém správneho dozoru a tým prispieť k posilneniu efektívnosti a kvality sociálnej pomoci poskytovanej v rámci práva sociálneho zabezpečenia.