Novely zákona o DPH pre rok 2026 - Glazelová, Ivana
V rámci článku si uvedieme zákony, ktoré nám novelizovali zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty (ďalej aj „zákon o DPH“ alebo „novela zákona o DPH“) od 1.1.2026. Ide o zákon č. 102/2024 Z. z., ktorý upravuje samozdanenie pri dovoze tovaru v rámci centralizovaného colného konania. Ďalej to je zákon č. 261/2025 Z. z. tzv. tretí konsolidačný balík, zákon č. 384/2025 Z. z. a úpravy z dôvodu nového zákona o evidencii tržieb a zákon č. 385/2025 Z.z., ktorý prevažne upravuje úpravu pre elektronické faktúry (ale my sa v článku budeme venovať tomu čo nám nadobúda účinnosť od 1.1.2026).