Informácia k zásadným legislatívnym zmenám zákona o obmedzení platieb v hotovosti od 1.1.2026 - Jurčíková, Božena
Jedným z dôležitých opatrení zameraných proti daňovým podvodom a daňovým únikom a zamedzenie trestnej činnosti realizovaním veľkých hotovostných platieb je zákon č. 394/2012 Z. z. o obmedzení platieb v hotovosti v z.n.p. (ďalej len „tento zákon“) s účinnosťou od 1.1.2013 vrátane jeho dvoch noviel č. 211/2023 Z.z. a novelou č. 384/2025 Z.z. s účinnosťou od 1. januára 2026.