Citizen Scientists in Space: When Tourism Meets Research - Schlesinger, Erich, 1995-
V kombinácii s občianskou vedou prináša vesmírna turistika novú, transformačnú príležitosť: demokratizáciu prieskumu vesmíru a škálovanie vedeckých objavov. Kapitola analyzuje súkromné ús​ilie o vesmírne lety, ako napríklad SpaceX alebo Blue Origin, ktoré umožňujú civilistom zapojiť sa do výskumu prostredníctvom experimentov v mikrogravitácii, štúdií týkajúcich sa fyziológie ľudského tela a pozorovania životného prostredia.