Sprache als Verkaufsinstrument: Fahnenwörter im Marketing und ihre Auswirkungen auf den Verkauf im Zeitalter der KI - Lipták, Pavol, 1998-
Skúmanie ekonomického dopadu jazykových vlajkových slov v online marketingovej komunikácii. Analýza s použitím súboru údajov o 15 663 reálnych predajoch na slovenských, českých a nemeckých platformách kombinovala klasifikáciu textu založenú na umelej inteligencii a manuálnu validáciu, aby identifikovala štyri jazykové kategórie: naliehavosť, exkluzivitu, zľavu a identitu. Výsledky potvrdzujú, že jazykové prvky významne ovplyvňujú cenové stratégie a vnímanie spotrebiteľov - identita a exkluzivita zvyšujú vnímanú hodnotu, zatiaľ čo zľava a naliehavosť podporujú krátkodobú dynamiku predaja. Štúdia zdôrazňuje potrebu hybridných prístupov kombinujúcich umelú inteligenciu s ľudskou jazykovou interpretáciou v kontextoch digitálneho marketingu.