Sociálna práca v kontexte problematiky drogových závislostí - Schlesinger, Erich, 1995-
Hlavným cieľom predkladaného článku je vymedziť, charakterizovať a analyzovať rozhľad súčasného stavu riešenej problematiky doma a v zahraničí v otázkach sociálnej práce v spojitosti s problematikou drogových závislostí a poukázať na dôležitosť špecifických metód sociálnej práce s drogovo závislými klientmi, ako možnosti pomoci závislým, ktorí trpia sociálnou exklúziou.