Novely daňového poriadku schválené v roku 2025 s účinnosťou v r. 2026 a v r. 2027 - Jurčíková, Božena
Článok približuje tri novely daňového poriadku, ktoré boli schválené v priebehu roka 2025. Ministerstvo financií do NR SR predložilo aj štvrtú novelu daňového poriadku, ktorá však nebola do konca roku 2025 schválená – informácia o tomto návrhu novely daňového poriadku je zapracovaná do poslednej časti článku. Novely sa týkajú legislatívnej úpravy ohľadom zverejňovania zoznamov, zoznamu daňových subjektov, ktoré uplatnia odpočet výdavkov vynaložených na šport zo základu dane, evidencie tržieb, postupov správcu dane, rozšírenia možnosti vykonávať niektoré úkony pri správe daní aj správcom dane mimo obvodu jeho územnej pôsobnosti a ďalších oblastí daňového poriadku.