EU ETS 2: co nás (ne)čeká v blízké době - Osadská, Jana
Nový systém obchodovania s emisnými povolenkami EU ETS 2, ktorý rozširuje povolenkovú reguláciu na sektory budov a cestnú dopravu. EU ETS 2 v kontexte európskej klimatickej politiky, balíka Fit for 55 a analýza jeho vzťahu k existujúcemu systému EU ETS 1. Pozornosť je venovaná základným konštrukčným prvkom systému, vrátane aukčnej alokácii povoleniek, mechanizmu cenovej stability a odkladu účinnosti. Stav implementácie EU ETS 2 v Českej republike, právne dôsledky nevykonania plnej transpozície a dopady na konečného zákazníka a obchodníkov s plynom.