Tichá finanční revoluce: nebanky ovládají polovinu trhu. Zvyšují riziko krize? - Sobková, Martina
Nie je to tak dávno, čo Medzinárodný menový fond informoval o potenciálnych rizikách neustále rastúcej veľkosti nebankových spoločností. Práve tie totiž stále viac preberajú úlohu bánk. Vďaka tomu dnes tieto subjekty spravujú približne polovicu svetových finančných aktív, čím sa stávajú kľúčovým hráčom globálnej ekonomiky. Ich rastúci význam však zároveň prináša nové riziká pre finančnú stabilitu.