Obchod EÚ s Emirátmi rastie - Alenová, Gabriela
SR sa rozhodla v roku 2026 podporiť podnikateľov v exporte. Obchod medzi EÚ a Emirátmi rastie dvojciferným tempom a slovenské firmy už od začiatku 2026 môžu naplno využiť mechanizmy štátnej podpory na prienik do tohto regiónu. Základným pilierom je memorandum o spolupráci medzi Eximbankou SR a Slovak Business Council v Dubaji.