Vlastnosti lingvistickej objektivizácie pojmu ‘OSUD’ v ruskom jazykovom obraze sveta - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
V článku sa konštatuje sémantická špecifickosť a črty jazykovej objektivizácie konceptu "osud" v ruskom jazyku. V snahe identifikovať relevantné, kľúčové črty konceptu "osud" v ruskom jazykovom vedomí sa autor obracia nielen na kľúčové slovo судьба (sudba), ktoré verbalizuje analyzovaný pojem, ale aj na jeho synonymá v ruskom jazyku, ich sémantické a štylistické črty, a na analýzu vnútornej formy lexém, ktoré ju verbalizujú. Sleduje sa etymológia a sémantický vývoj starých lexém, rozšírenie ich sémantického objemu v ruskom jazyku v porovnaní so slovanskými jazykmi.