Časové rozlíšenie nákladov a výnosov - Mintál, Ján
Princíp časového rozlíšenia (tzv. akruálny princíp) je jednou z dôležitých vlastností podvojného účtovníctva a v zmysle základnej definície podľa ekonomického slovníka predstavuje princíp využívaný vo finančnom účtovníctve, ktorý spočíva v zaznamenávaní výnosov v čase, keď boli získané a nákladov v období, v ktorom nastali, bez ohľadu na prijaté alebo vyplatené peňažné prostriedky. Daňový dopad časového rozlíšenia.