S potravinami letia do koša aj peniaze - Kapitánová, Tatiana
Pre niekoho je to odpad, ktorý patrí do koša, pre iného ekologický, ekonomický, ale aj etický problém. Na nezjedené jedlo sa dá nazerať rôzne. Pravdou však ostáva, že potraviny sa na skládkach nerozkladajú, práve naopak, produkujú metán, ktorý zväčšuje uhlíkovú stopu. Niekto ich musel vyrobiť, predať a kúpiť, takže minúť na ne nemalé finančné zdroje. Navyše, plytvať jedlom nie je morálne obhájiteľné v zlých, ale ani v dobrých ekonomických časoch.