ESG: Balíček Omnibus - čo podnikatelia potrebujú vedieť v roku 2026? - Roštek, Naďa
V uplynulých mesiacoch prešiel legislatívny rámec pre ESG v Európskej únii významnými úpravami. Európsky parlament v decembri 2025 schválil výslednú podobu balíčka Omnibus, ktorý mení a zjednodušuje kľúčové pravidlá pre reportovacie povinnosti v oblasti udržateľného podnikania - najmä v rámci smernice o vykazovaní udržateľnosti (CSRD - Corporate Sustainability Reporting Directive) a smernice o náležitej starostlivosti (CSDDD - Corporate Sustainability Due Diligence Directive) - s cieľom znížiť administratívnu záťaž a posilniť právnu istotu pre podnikateľov.