Students’ Perceptions of Generative Artificial Intelligence in Higher Education - Horniaková, Veronika, 1990-
Rýchly rozvoj informačných technológií, urýchlený pandémiou, výrazne zvýšil prítomnosť umelej inteligencie (AI) vo vysokoškolskom vzdelávaní. Hoci AI je už dlho súčasťou mnohých vzdelávacích nástrojov, naše prieskumy ukazujú, že študenti, vrátane tých v informatických programoch, často nemajú jasné pochopenie jej mechanizmov, možností a obmedzení. Prostredníctvom dvoch štúdií založených na dotazníkoch sme skúmali, do akej miery študenti prijímajú AI na učenie, písanie akademických úloh a programovanie, a ich očakávania týkajúce sa správneho používania týchto technológií.