Enhancing the Reliability of LoRa-Based Sensor Networks in Groundwater Monitoring - Memonova, Gulrukh
Monitorovanie podzemnej vody je kritickou úlohou pre udržateľné hospodárenie s vodou, najmä v poľnohospodárskych oblastiach, kde nedostatok vody a neefektívne využívanie ohrozujú produktivitu. Zabezpečenie spoľahlivého prenosu údajov z distribuovaných senzorov do centrálnej jednotky však zostáva hlavnou výzvou kvôli rušeniu, úniku signálu a obmedzenému pracovnému cyklu nízkoenergetických rozsiahlych sietí (LPWAN).