Application generated by artificial intelligence - Sojka, Pavol, 1978-
Článok sa zameriava na generovanie kódu jednoduchej aplikácie na zistenie aktuálnej teploty podľa zadaného mesta v Slovenskej republike. Kód je kompletne vygenerovaný pomocou nástrojov umelej inteligencie, a to chatbotov Gemini, Grok, ChatGPT a DeepSeek. Predpokladá sa, že v blízkej budúcnosti by tieto nástroje mohli do značnej miery prevziať programovanie/generovanie kódu a tým výrazne znížiť potrebu ľudských programátorov.