Microeconomic Insights into Gender Diversity in Leadership: A Bibliometric Analysis - Mikulášová, Ema, 2000-
Rodová nerovnosť a nedostatočné zastúpenie žien vo vedúcich pozíciách zostávajú významnými globálnymi výzvami s hlbokými sociálno-ekonomickými dôsledkami. Štúdia využíva bibliometrickú analýzu s použitím nástroja Biblioshiny na súbore údajov zo 461 dokumentov z Web of Science s cieľom preskúmať rodovú diverzitu vo vedení z mikroekonomického hľadiska.