Ve znamení kvality - Jirásková, Anna
Vizuálna kontrola na báze umelej inteligencie je prvom rade nový merací systém, ktorý podlieha zmenám prostredia, materiálu aj výrobného procesu, a ktorého spoľahlivosť môže bez priebežného monitoringu časom degradovať. Tohtoročné úpravy technickej legislatívy sa zaoberajú tým, ako nastaviť validáciu, aby bola AI kontrola kvality opakovateľná a auditovateľná.