Právna úprava pracovného úrazu - Kordošová, Miroslava
S výkonom práce je spojené aj riziko pracovného úrazu. Dalo by sa povedať, že s každou pracovnou pozíciou je späté určité riziko poškodenia zdravia. Čoraz častejšie sa objavujú nie "klasické" pracovné úrazy a choroby z povolania vznikajúce nielen v oblasti priemyslu, poľnohospodárstva, ale poruchy zdravia vznikajú v administratíve, napríklad pri sedavom zamestnaní (keď je nadmerne zaťažený pohybový aparát), vo vrcholových pozíciách, ktoré sú typické vysokou mierou zodpovednosti, či pri pozíciách spätých s každodennou prácou s ľuďmi a veľkým náporom stresu.