Technika pro zdraví - Janišová, Hana
Milimetre a sekundy. To sú veličiny, ktoré v medicíne často rozhodujú o živote či smrti. A zatiaľ čo ľudské oko sa po stovke vyhodnotených röntgenových snímok nevyhnutne unaví, umelá inteligencia zostáva stále rovnako rýchla a bezchybná. Český start-up Carebot vniesol do tuzemských i európskych nemocníc technológiu, ktorá neašpiruje na nahradenie lekára, ale na rolu jeho neomylného a neúnavného partnera.