Osobné auto v podnikaní a pri zamestnávaní - Brnová, Miroslava
Pri určovaní rozsahu daňových výdavkov v súvislosti s automobilom je potrebné predovšetkým riešiť otázku jeho zahrnutia alebo nezahrnutia do obchodného majetku fyzickej osoby. Od tejto skutočnosti sa následne odvíja aj napr. zdanenie, resp. nezdanenie príjmu z predaja takéhoto osobného automobilu. Rovnako je dôležité aj rozlíšenie, či daňovník auto v podnikaní využíva sám alebo ho ako zamestnávateľ dáva k dispozícii zamestnancom, a to nielen na výkon jeho podnikateľskej činnosti alebo aj na súkromné účely.