Digitalizácia a trhové trendy v mliekarenskom priemysle: výzvy, inovácie a potreba - Ogurčáková, Michaela
Analýza, ako digitalizácia, automatizácia a trendy na rozvíjajúcich sa trhoch transformujú výrobné systémy, manažérske postupy a konkurencieschopnosť v mliekarenskom priemysle. Štúdia sa zameriava na to, ako digitálne nástroje zvyšujú efektivitu, optimalizujú plánovanie výroby a zlepšujú kontrolu kvality, pričom súčasne zvyšujú nároky na zručnosti zamestnancov. Článok zdôrazňuje, že úspešná integrácia technológií Priemyslu 4.0 nezávisí len od investícií do moderného vybavenia, ale aj od systematického rozvoja ľudského kapitálu.