Geolocation of Devices in Low-Power Wide-Area LoRa Network - Zemko, Ladislav
Tento článok sa zameriava na možnosti geolokácie v nízkoenergetických nasadeniach. Navrhuje sa nový algoritmus logaritmického modelu straty vzdialenosti a cesty s pamäťou (LDPL-M) na zvýšenie presnosti určovania polohy koncových zariadení. Navrhované riešenie využívajúce trilateráciu založenú na RSSI sa ukázalo byť presnejšie o 24,54 % v porovnaní s konvenčným logaritmickým modelom straty vzdialenosti a cesty (LDPL). V porovnaní s globálnym pozičným systémom (GPS) bola spotreba energie o 48,8 % nižšia. Tieto zistenia ho robia vhodným pre nasadenia so zameraním na získavanie energie, prostredia s obmedzeným zdrojom energie alebo vo všeobecnosti ťažko dostupné oblasti, pokrývajúce rôzne logistické, dopravné alebo scenáre sledovania majetku. Celkovo tento článk poskytuje cenný pohľad na geolokáciu so zameraním na presnosť a efektívnosť.