Ekonomické a sociálne dôsledky transformácie hospodárstva Slovenska - Sedlák, Mikuláš
Pokles výkonnosti národného hospodárstva SR od r. 1991. Pokles hrubého domáceho produktu, priemyselnej výroby, zahraničného obchodu, objemu investícií, prílevu zahraničného kapitálu, rast spotrebiteľských cien a miery inflácie. Negatívne dôsledky nepriaznivého vývoja hospodárstva SR v sociálnej oblasti. Pokles reálnej mzdy a rast nezamestnanosti.